Den glemte rum

60’ernes badeværelse var en kedeligt rum med trist interiør, hvor man ikke kendte til begreber som design og skønhed. Ord som vedligeholdelsesfri og enkelt styrede trenden i badeværelsesindretningen. Badeværelset var en glemt del af hjemmet. Men det ændrede Smedbo.

Smedbo blev grundlagt i 1967, i en periode, hvor mange mennesker følte behovet for at skabe smukkere badeværelser. Hos Smedbo forstod man badeværelsets betydning. Det var ikke bare et rum til personlig hygiejne, men også et sted at opholde sig og føle sig godt tilpas i.

Men lad os starte med begyndelsen. Året er 1966. Salgschefen for et større frysefirma i Helsingborg var på jagt efter julegaver til sine kunder. Pludselig fik han en idé: lysestager i smedejern! Som sagt så gjort; han kontaktede en smed. Kontakten udviklede sig til et forretningskoncept og snart begyndte man at producere husnumre i smedejern. Frysefirmaets salgschef sadlede ganske enkelt om og startede et smedefirma med den idylliske navn Smedbo Gård.

Derfor lancerede Smedbo badeværelsesserien ’Herrgård.’ Der var en række indretningselementer og dekorative beslag i massiv messing, skræddersyet specielt til badeværelset. Tillige med klassisk skandinavisk design, ønskede Smedbo at forene messing med kvalitet og håndværkstradition.

Badeværelsesserien fra Smedbo blev en stor succes i de svenske hjem. I dag sælges Smedbos badeværelsesserier over hele verden.