• Fri fragt over 499kr
 • Kongelig Hofleverandør siden 1986
 • 10 års garanti

Genbrug af produkter og emballagematerialer

Når du har pakket dit Smedbo-produkt ud, ser vi gerne, at du ikke smider emballagen i husholdningsaffaldet, men i stedet sorterer den på en passende måde, så den kan genanvendes til nyt materiale eller til energigenvinding.

Med den høje kvalitet af vores produkter og stilrene solide designs tror vi på, at de vil pryde badeværelser i mange år. Den dag det stadig er tid til at udskifte dem, ønsker vi, at du vælger at sortere produkterne bedst muligt.

Sådan skal vores emballage og produkter genbruges

Emballage

 • Bølgepap/pap: såsom vores emballage til spejle, håndklædeholdere og større fritstående produkter sorteres som bølgepap eller pap. Denne type materiale genbruges og bruges til fremstilling af ny emballage.
 • Karton fås som kort i emballagen til alle væghængte produkter. Sorter kortet som papiremballage. Indsamlet pap kan forarbejdes og omdannes til nye papirprodukter og overfladelag på gipsplader.
 • Magasiner / papirer inkluderer de installationsvejledninger, der følger med vores produkter. Husk at holde aviser/papir og papiremballage adskilt, så aviserne nemmere kan genbruges og blive til blandt andet nye aviser.
 • Blød plast bruges nogle gange som beskyttelse af vores produkter eller til opbevaring af fx skruer eller andre små detaljer. Blød plast genbruges og omdannes til ny emballage eller går til energigenvinding.
 • PET hårdplasten bruges i plastkapslen, som mange af vores produkter er pakket i. Kapslen sorteres som hård plastemballage og kan derefter bruges som råvare til forskellige typer plastprodukter.

Produkter

 • Metal som messing og rustfrit stål skal sorteres som metalskrot på genbrugspladsen. Metallerne separeres og sendes til smelterier, stålværker og støberier, hvor de bliver råmaterialer til nye metalprodukter.
 • Elektronik er alle produkter, der har kabler og stik, såsom håndklædeholdere og makeup-spejle. Disse produkter skal sorteres som el-affald eller mindre elektronik og derefter skilles ad og sorteres for at genanvende værdifulde metaller fra for eksempel printplader og kabler.
 • Der bruges batterier i flere af vores makeup-spejle. I nogle spejle kan du nemt skifte batterierne. Forbrugte batterier skal herefter afleveres i batterikasser eller andet, til batterier beregnet, indsamlingscontainere på genbrugspladser, i miljøhytter, butikker mv.

Flere af vores spejle har indbyggede lithium-ion-batterier. Disse er genopladelige og har en lang holdbarhed. Når batteriet i et genopladeligt spejl endelig ikke længere kan oplades, skal hele spejlet sorteres som el-affald.

 • Glas og porcelæn fra vores tandbørstekopper, sæbekopper, sæbedispensere, badeværelseshylder og beholdere til toiletbørster skal sorteres som restaffald i hjemmet eller som fyldstoffer på din genbrugsplads. Restaffaldet forbrændes og omdannes til energi og varme, mens det fylder materialer, der kan bruges i eksempelvis byggearbejde.
 • Spejlglas fra vores make-up spejle, der er gået i stykker, kan sorteres som restaffald i hjemmet eller som fyldmateriale på genbrugspladsen. Hvis der smides spejlglas i restaffaldet, er det vigtigt, at du pakker det godt ind, så ingen kommer til skade på skarpe kanter

Genbrugstekst baseret på oplysninger fra nsr.se og sopor.nu.